Cryolipolyse behandelingen

Hoe werkt een cryolipolyse behandeling? 

Tijdens een cryolipolyse behandeling worden plaatselijke vetcellen bevroren en door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd. Het vetweefsel in het behandelgebied wordt nauwkeurig gekoeld door middel van de Body-Wizard Duo. Dit apparaat is zo ingesteld dat tijdens de behandeling het oppervlakkig huidweefsel niet kan worden aangetast. Vetcellen kunnen niet tegen extreme kou. Wanneer zij worden blootgesteld aan deze kou zal er een natuurlijke verwijderingsproces plaatsvinden. De vetcellen worden gekristalliseerd, afgebroken, en door het lichaam afgevoerd. Hierdoor zal de vetophoping op het behandelgebied afnemen. 

Hoe voelt het?

Tijdens de behandeling wordt een gelpad op het behandelgebied geplaats. Vervolgens wordt de huid vacuüm gezogen door een applicator. Tijdens de behandeling kan je een trekkend gevoel ervaren. Het behandelgebied wordt eerst verwarmt en vervolgen gekoeld. Dit zal in het begin erg koud aanvoelen maar meestal binnen de eerste 10 minuten van de behandeling neemt dit gevoel af en zal het overgaan in een gevoelloosheid. De rest van de behandeling zal je weinig voelen en kan je rustig een boekje lezen, je mail beantwoorden of lekker een klein dutje doen. 

 

Hoe lang is de hersteltijd? 

Sommige klanten ervaren roodheid, lichte bloeduitstortingen, tintelingen, beursgevoel of een gevoelloosheid in het behandelde gebied, maar dit is tijdelijk en zal volledig verdwijnen. Na de behandeling kan men gewoon weer doorgaan met de dagelijkse activiteiten.

 

Waar gaat het vet naartoe? 

Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam de vetcellen op een natuurlijke manier af. De behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug. 

Welke zones kunnen behandeld worden? 

De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, de ‘love handles’, bovenbenen en armen

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen tot vrouwen die na de bevalling hun onderbuikje niet weg krijgen. 

 

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De beste resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Zolang er op het behandelgebied plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen de behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken. Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

 

Hoe kan het resultaat verhoogd worden? 

  • Gebruik de bijgeleverde crème thuis, deze heeft een vetafbrekende werking.
  • Gewichtstoename zal het resultaat van de cryolipolyse behandeling nadelig beïnvloeden. Het volgen van een gezond dieet en regelmatig sporten zal een positief effect op de behandeling hebben.
  • De cryolipolyse behandeling verwijderd de vetcellen van het behandelde gebied. Als u meer calorieën tot u neemt dan u verbruikt en daarnaast weinig tot geen beweging heeft zullen de extra calorieën die u tot zich neemt weer worden omgezet in vetcellen die zich op andere plaatsen op uw lichaam zullen vestigen.
  • Dit is het perfecte moment om uw eet- en beweging gewoontes onder de loep te nemen en hier een positieve wending aan te geven om het resultaat van de cryolipolyse behandeling te optimaliseren.
  • Vermijd het gebruik van ontsteking remmende medicatie zoals ibuprofen, naproxen en celebrex tot 6 weken na de cryolipolyse behandeling. De reactie van ontstekingsremmers op uw lichaam zal het proces van het verwijderen van dode vetcellen vertragen.

Terug naar het Cryolipolyse+ traject.

Heb jij een vraag over cryolipolyse behandelingen, stel hem hieronder en ik neem contact met je op.