Help ik heb cellulite...

Door Joline Onderwater | gepubliceerd op 28 april 2023

 

Het is al bijna mei en we hebben nog niet echt hele zonnige dagen gehad maar voor we het weten is het wel echt zomer. Wat verlangen we allemaal naar een heerlijke mooie zomer! Maar denk je tegelijkertijd.... ZOMER... daar ben ik 'lichamelijk' nog niet aan toe!! Denk jij: "Die cellulite op mijn benen mag echt niet gezien worden, dus ook al is het warm... ik trek gewoon een lange broek aan!" Zonde, niet doen! Ook jou benen mogen gezien worden want je bent zeker niet de enige met cellulite! Heel veel vrouwen hebben hier last van maar door het toepassen van de tips in deze blog zal je cellulite zeker weten minder worden! Zorg dat je READY TO GO bent want de stranddagen komen sneller dan je denkt! 

 

Wat is cellulite 

Cellulite, ook wel in de volksmond "sinaasappelhuid" genoemd, komt vaak voor op de benen en billen. Maar ook armen of de buik zijn plekken waar onderhuidse verklevingen kunnen ontstaan. Onderhuidse vetcellen nemen toe en kunnen de bloedvaten vernauwen. De bloedcirculatie wordt hierdoor verstoort en kan moeilijker vocht, vet en afvalstoffen afvoeren. Het bindweefsel wordt harder en zo ontstaat er een verschil in huidstructuur. Bobbeljes en putjes kunnen dus op deze manier ontstaan. 

 

 

Hoe kom je aan cellulite?

Heb jij cellulite gekregen omdat je moeder het ook heeft? Of denk je dat het is ontstaan omdat je overgewicht hebt? In beide gevallen kan het inderdaad de oorzaak zijn van je "sinaasappelhuid", maar dat hoeft niet! 

Cellulite kan door verschillende oorzaken ontstaan. Hieronder heb ik de meest voorkomende oorzaken beschreven: 

  • Hormonen; 
  • Erfelijke aanleg; 
  • Levensstijl; 
  • Overgewicht. 

Hormonen - Het hormoon oestrogeen zorgt voor cellulites. Dit verklaart ook waarom vrouwen vaker last hebben van cellulite dan mannen.

Erfelijke aanleg - Helaas het is waar... heeft je naaste familie last van cellulite dan is de kans groot dat jij hierdoor ook cellulite hebt gekregen. 

Levensstijl - Voeding & beweging zijn essentiële oorzaken van cellulite. Eet je te veel zout en te veel vet en juist minder vitamines en vezels? Dit kan leiden tot en verhoging van cellulite. Daarnaast is beweging belangrijk voor een goede bloedcirculatie en het reduceren van je vetpercentage. 

Overgewicht - Mensen met cellulite hebben niet altijd overgewicht. Ook mensen zonder een verhoogde BMI kunnen last hebben van cellulite. Maar de kans op cellulite neemt wel toe wanneer je overgewicht hebt. 

Wat kan je er tegen doen?

Door de hierboven benoemde oorzaken te hebben gelezen kan je bij jezelf nagaan of één of meerdere oorzaken voor jou van toepassing zijn. Soms is het lastig te verklaren en vaak is het een combinatie van bijvoorbeeld aanleg en levensstijl. Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe je aan je cellulite bent gekomen maar waarschijnlijk vind je het nog belangrijker om te weten hoe je er vanaf komt! Lees snel verder, want ik geef je de beste tips die jou gaan helpen om een gladdere en strakkere huid te krijgen! 

TIP 1: EET GEZOND & GEVARIEERD

Cellulite zijn onderhuidse verklevingen van vetcellen die wij als mensen voornamelijk door voeding creëren. Zorg ervoor dat je dus gezond en gevarieerd eet met voldoende groente, fruit, volkoren producten, vis, noten, zaden en pitten zodat je huidige vetcellen niet groter worden. Wanneer je gezonder gaat eten zal je zien dat je cellulite ook minder gaat worden. 

 

TIP 2: DRINK WATER

Door het drinken van water zorg je voor een goede doorbloeding en ontgifting van je lichaam. Je wil tenslotte dat de afvalstoffen die opgeslagen zijn worden afgevoerd. Water is het beste transportmiddel om je afvalstoffen af te voeren. 

 

TIP 3: LICHAAMSBEWEGING

Niet alleen zorgt water voor het afvoeren van afvalstoffen, ook beweging helpt je lichaam te ontgiften. Daarnaast zorgt beweging voor vetverbranding. Dus probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Mijn gouden tip is: wandelen! Door te wandelen kom je snel aan je lichaamsbeweging per dag. Wandelen helpt heel goed tegen het bestrijden van cellulite op de benen & billen!  

 

TIP 4: ONTSTRESS 

Heb je stress? Dan kan dat direct invloed hebben op je huid. Rode vlekken en onzuiverheden kunnen ontstaan maar helaas kan ook je vetpercentage toenemen. Hierdoor kan je cellulite meer worden. Dus zorg voor genoeg ontspanning en een goede nachtrust.   

 

TIP 5: SCRUB TWEE KEER PER WEEK

Scrub je huid tijdens het douchen om alle dode huidcellen te verwijderen. Je huid wordt hierdoor gladden en strakker. Door de cirkelvormige bewegingen stimuleer je de doorbloeding en kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Ik adviseer om je lichaam maximaal 2 keer per week te scrubben.

 

TIP 6: CUPPING MASSAGE

Ik zou zeggen "Safe the best for last!" Cupping massage is de beste manier om cellulite te verminderen. Door cupping massage toe te passen op bijvoorbeeld je benen & billen stimuleer je je onderhuids bindweefsel. Hierdoor worden de vetten beter verdeeld en zal je huid minder bobbeltjes en putjes hebben. De temperatuursverhoging in het lichaamsweefsel helpt vetophopingen af te breken en tegelijkertijd zorgt de verbeterde doorbloeding voor de afvoer van afvalstoffen. 

 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips heb en dat je zelfverzekerd de zomer tegemoet gaat. Maar onthoud wel, je bent niet de enige dus schaam je niet want er zijn zoveel vrouwen die last hebben van cellulite. Ik heb er zelf ook last van en het zal nooit helemaal weg gaan helaas. Maar door de behandelingen en thuis ermee extra aan de slag te zijn gegaan is het veel minder geworden en heb ik op een gegeven moment geaccepteerd. Heb jij vragen over cellulite of alles wat te maken heeft met de huid. Laat het mij dan gerust weten want ik help je graag! 

 

Lief Joline 

Behandeling in de salon tegen cellulite 

Het is belangrijk om thuis zelf aan de slag te gaan met het verminderen van je cellulite maar ik zou je wel aanraden om een anti cellulite behandeling te boeken. Deze behandeling is een speciale massagetechniek d.m.v. een cuppingmassage & een ijsmassage die je als kuur kunt boeken van 5 of 10 keer. Wil jij meer informatie over deze behandeling klik dan op de link hieronder of vul het formulier in. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. Wil jij gelijk een afspraak inplannen, dat kan ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.