Herfstkriebels: bereid je huid voor op de knussere dagen van het jaar!

Door Merel Vooijs | gepubliceerd op 24 september 2021

Het voelt nog wat vroeg, maar we gaan alweer richting de knussere dagen van 2021. Warme truien, herfstkou en gezellige avonden bij de open haard staan je weer te wachten. Niet alleen je kledingkast en huis bereid je voor op een nieuw seizoen, ook je huid kan wel wat hulp gebruiken om zich optimaal voor te bereiden op het gure herfstweer. 

Heb je deze zomer lekker kunnen genieten van het zomerweer in Nederland of aan de Costa del Sol? Dan is de kans groot dat je huid in aanraking is gekomen met zon, zee -of chloorwater of airconditioning. Al deze heerlijke zomer-factoren stellen je huid helaas vaak op de proef. Hoe goed je je ook hebt gehouden aan een strak regime van smeren met een goede zonnebrandcrème, je huid heeft het alsnog zwaar te verduren gehad. De kans op zonneschade aan de huid is, ook bij een goed doordachte routine, nog steeds aanwezig. De zon zorgt namelijk voor vrije radicalen in de huid, deze zorgen er onder andere voor dat de huid zijn elasticiteit kwijt raakt. Dit betekent een minder strakke huid en meer rimpelvorming. 

 

Herfst-klaar 

Het najaar is de ideale periode om met de bezem door je leven te gaan, en alles weer op een rijtje te zetten. Ook je huidverzorging kan wat hulp gebruiken om de seizoenswissel zonder kleerscheuren door te komen. Niet alleen de effecten van de zonnestralen trek je in het najaar recht, maar je voegt ook nieuwe producten in je routine toe om je huid een handje te helpen. 

 

1| Werk aan de zonneschade van je huid.
Kies voor producten die je huid een boost geven zodat de huid kan herstellen van de zonneschade. Producten met onder andere vitamine c en hyaluronzuur zullen ervoor zorgen dat de huid snel zal herstellen.

 

2| Je huid is droger in de herfst.
Door het gure herfstweer is je huid in het najaar al snel wat droger. Kies daarom voor een vollere crème voor dag en nacht om je huid te herstellen en te hydrateren. Wil je weten welke 
crème het beste bij jou past? Vul dan hieronder het skinadvies formulier in! 

 

3| Ook in het najaar schijnt de zon.
Er is dus ook in het najaar UVA-straling die je huid aantast. Gebruik daarom ook op de koudste en donkerste dagen een goede SPF in je huid verzorgingsritueel.

Meer weten over Uv-straling? Lees dan vooral de blog "Zorgeloos zonnen: de 10 ultieme tips!"

 

 

Mocht jij na het lezen van deze blog meer willen weten over hoe jij je huid het beste kan verzorgen tijdens de herfstmaanden? Laat het mij dan vooral weten door het onderstaand formulier "skinadvies" in te vullen. 

 

Liefs Joline 

Wil jij skinadvies? 

Vul dan hieroder je gegeven in en ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen!