Zorgeloos zonnen: de 10 ultieme tips

Door Merel Vooijs | gepubliceerd op 16 juli 2021

Of je nou op vakantie bent in Playa del Noordwijk, Vliebiza of toch de Mediterrane,  jezelf en je huid beschermen tegen zonneschade is belangrijk. We weten allemaal de basics wel, maar houd jij je er ook aan? Hierbij de tien beste tips om jezelf te beschermen tegen die oh zo heerlijke gouden zonnestralen!

1 |  Smeerboel

Met stipt om nummer één staat natuurlijk de meest bekende beschermingstip: zonnebrand. Het liefst gebruik je een factor 30 of factor 50 en smeer je regelmatig in. Let ook goed op de houdbaarheid van je zonnebescherming. Nog een fles van vorig jaar over? Houd er rekening mee dat de werking ervan vermindert, zo is je factor 50 van vorig jaar inmiddels een factor 25.

 

2 | Zonnig zoengereedschap 

Vergeet in de zon ook niet je lippen te beschermen en maak gebruik van een beschermende lippenbalsem die je zoengereedschap goed beschermt tegen zonneschade en uitdroging. 

 

3 | Houd een oogje in het zeil 

Ook je ogen moet je goed beschermen tegen de gouden stralen van de zon. Schaf dus een goede zonnebril aan met een uv-filter. Je wilt natuurlijk geen kraaienpootjes of rimpels door het knijpen met je ogen.

 

4 | Borrel pas ná je stranddag

De combinatie van een lekker glaasje rosé, in de zon, op strand klinkt misschien als muziek in je oren, maar vergis je niet in de gevaren van alcohol drinken in de zon. Ten eerste zorgt alcohol ervoor dat de bloedvaten verwijden, waardoor je huid sneller verbrand. Daarnaast onttrekt alcohol vocht uit je lichaam, waardoor je huid sneller uitdroogt en dus ook sneller veroudert. Dit kan er ook voor zorgen dat je lichaam uitdroogt en je misschien niet lekker wordt, en dát wil je natuurlijk niet! Drink dus lekker een glas water, en sluit s ’avonds de dag af met een ijskoud glas rosé! 

 

5 | Nazorg

Na een dag genieten in het gouden zonnetje is je huid toe aan een beetje extra hulp om weer de oude te worden. Smeer je daarom na je verfrissende douche in met goede aftersun of verzorgende bodylotion. Zo houd je je huid elastisch en soepel en kan het kalmeren en herstellen. 


6 | Hydrateren kun je leren. 

Met deze warme temperaturen en blootstelling aan de zon heeft je huid, naast het drinken van veel water, soms ook nog een beetje hulp van buitenaf nodig. Hydracell 1 beauty serum van Webecos is dé redder in nood. Met hyaluronzuur als hoofdingrediënt is deze krachtpatser onmisbaar in je beautybag deze zomer. Hyaluronzuur houdt tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast, wat vochtverlies tegengaat en de huidstructuur en huidelasticiteit verbeteren.

 


7 | Houd je koppie erbij

Ook je kwetsbare koppie kan verbranden of beschadigen in de zon. Draag daarom altijd een hoed of een pet met uv-filter als je het zonnetje ingaat. Ook verminderd dit de kans op een zonnesteek én heb je de kans eindelijk eens die zomerhoed zo vaak mogelijk uit de kast te trekken: win-win dus! 

 

8 | Schaduwsmeren

Even een dagje met de voetjes omhoog onder de parasol? Smeer je ook dán in met een goede SPF. Ook onder een parasol ben je namelijk niet helemaal immuun voor zonneschade. Zelfs in de schaduw bereikt wel 50 procent van de zonnestralen je huid nog steeds. Alle regels die gelden als je aan het zonnebaden bent, gelden dus net zo goed in de schaduw. 

9 | Gulle gever

Durf je zonnebrand gul te smeren, hoe minder zonnebrandcrème je namelijk smeert, hoe lager de factor wordt. Smeer dus genoeg zonnebrand en smeer ook regelmatig, om er zeker van te zijn dat je geen half werk levert als het aankomt op zonnebescherming!

 

10 | Verbrand, en nu? 

Toch te lang in het zonnetje gezeten, en nu een rode huid? Ga dan direct naar de schaduw, en start met een paar grote glazen water. Die hydratatie kan een verbrande huid namelijk wel gebruiken! Neem een verkoelende douche, maar gebruik geen producten en smeer je na de douche in met een voedende crème of aftersun. Zorg ervoor dat  deze niet té vet is, dan kan de huid namelijk niet meer zo goed afkoelen. Gun je huid wat rust en neem een pauze van die stretcher in de volle zon. Maar onthoud vooral deze tien tips de volgende keer dat je de zon in gaat, dan kan er niets meer fout gaan.

Joline's zomer tip!

Boek nu de heerlijke SUMMER TREATMENT waarbij de huid figuurlijk in het zonnetje wordt gezet! Tijdens deze gezichtsbehandeling van 90 minuten krijgt de huid een hydratatie boost zodat jouw huid deze zomer gaat shinen!